Cím: 2100 Gödöllő, Páter Károly út 1.(SZIE Egyetemi Sportcsarnok)
 
Szakosztályvezető: Dr. Kriszt Balázs
Elérhetősége: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel: +36 30 94 22 671
 
 

A 64 éves egyetemi egyesület egyik alapító szakosztálya az atlétika, melynek története során válogatott sportolók tucatjai gazdagították eredményeit.
 
„Legújabb kori” története 1995-ben Benkő Ákos mesteredző szülővárosába való „hazatértével” kezdődik. Az Ő szakosztályvezető, szervező, építő munkája révén vált lehetővé, hogy más egyetemi egyesületekkel ellentétben (ahol a rendszerváltás után tevékenység-szűkítés és megszűnés volt tapasztalható), nálunk mondhatni töretlen volt a fejlődés. Évek óta az ország 3-4. legeredményesebb atlétika szakosztálya vagyunk, az országban egyedüli egyetemi egyesületként a 2012-es Londoni Olimpiára is delegáltunk versenyzőt.
 
Az elmúlt évben sportolóink közel száz (!!!) korosztályos országos bajnoki érmet szereztek, egyharmadát a felnőttek között. Korosztályos válogatottjaink száma folyamatosan nő, nemzetközi eredményeink is számottevőek. 2014-ben megnyertük a hosszú évek óta újból kiírt Országos Magyar Csapat Bajnokságot, ami leginkább mutatja a szakosztály erejét.
 
Az atlétika legtöbb szakágában jelen vagyunk, korosztályokat tekintve a gyermekektől a senior atlétákig mindenkivel szervezett keretek közt foglalkozunk 8 szakedzővel és egy kihelyezett (Kiskunlacháza) csoporttal. Az edzői gárdánk és szakosztályunk igen nagy erőssége az összetartás, az évtizedek óta tartó közös munka, ahol a gyerekeket szeretetteljesen, de következetesen tanítjuk. Ahol kiskortól ugyanazok az edzők foglalkoznak a versenyzőkkel egészen 14-15 éves korig.
 
Taglétszámunk 2014-ben meghaladta a 200 főt és folyamatosan növekszik.
 
Bázisunkat a Szent István Egyetem felújított salakos atlétika pályája, rekortán borítású ugró szektorokkal és egy dobópálya képezi, ugyancsak műanyag alapú gerelyhajító nekifutóval. A rendelkezésünkre álló 3 db busszal a legjobbaknak egész évben biztosítjuk a budapesti rekortán borítású pályákon történő edzést. Télen szűkösebbek a lehetőségeink, az utánpótlás korosztályok a SZIE Egyetemi Sportcsarnokban és a Hajós Alfréd Iskolában, míg a felnőtt versenyzők és a korosztályos válogatottak a budapesti SYMA csarnokban tudnak edzeni.
 
Gödöllő legeredményesebb szakosztályaként a város és az Egyetem támogatásával szeretnénk munkánkat még magasabb szintre emelni, előbbre lépni úgy a hazai, mint a nemzetközi színtéren.