Május 13-án és 14-én rendezték Miskolcon változékony időjárási körülmények között az atlétika Magyar Csapatbajnokság Keleti Elődöntőjét, amelyen az elmúlt évek döntőiben ezüstérmes GEAC, kiegészülve az mátyásföldi Ikarus BSE legjobbjaival, fantasztikus versenyzéssel szerezte meg a 3. helyet. A GEAC utánpótlás erejét mutatja, hogy felnőtt versenyzők nélkül is az élmezőnybe tartozik, hiszen a csapatban nem volt 21 évesnél idősebb versenyző! Teljesítményük értékét tovább növeli, hogy a három U23-as csapattag mellett 9 junior és 7 ifjúsági korú versenyző is helyet kapott a résztvevők között. Feltétlenül ki kell emelni a Szörényi István vezette rúdugró csoportot, amely a GEAC pontjainak egy jelentős részét szállította, továbbá a lány 4x100-as és mindkét 4x400-as váltókat, akik kiváló időeredményekkel végeztek a dobogón! Kiemelkedő eredményt ért el Renner Luca magasugrásban (178 cm), aki ezzel teljesítette a junior EB kiküldetési szintjét!
 
A GEAC pontszerző tagjai:
Első helyezettek: Renner Luca (magas), Simonváros Csanád (rúd)
Második helyezett: Női 4x100-as váltó (Csernyánszky Flóra, Répási Petra, Pótha Johanna, Zsiga Mónika), Férfi 4x400-as váltó (Jeremiás Donát, Kriszt Botond, Kővári Tamás, Wágner Gábor)
Harmadik helyezettek: Répási P. (100 gát), Kriszt Annamária (rúd), Kriszt Katalin (magas), Szamosi András (rúd), Női 4x400-as váltó, benne Csernyánszky Sára
Negyedik helyezett: Kondrák Réka (rúd)
Ötödik helyezettek: Renner Luca (távol), Csernyánszky Sára (400 gát), Mihály Ádám (rúd), Nagy Imola (3000 akadály)
Hatodik helyezett: Renner Luca (100 gát), 4x100-as férfi váltó, soraiban Kriszt Botond és Tóth Zsombor
További pontszerzők: Répási Petra (100 és 200 m), Canea Éva (gerely), Csernyánszky Flóra (100 gát), Váczi Kamilla (hármasugrás), Kriszt Botond (110 gát), Tóth Zsombor (magas), Pótha Johanna (200 m)
Edzők: Boris Volkov, Gadanecz György, Kaptur Éva, Körmendy Katalin, Máté Alpár, Szörényi István, Zsivoczky Attila